Kitap Bandrol Sorgulama Nasıl Yapılır?
Kitap baskı süreci sonrasında sahip olduğunuz eserin, toplam kaç baskı yaptığını, bandrol adedini ve satışa sunulduğu tarihi rahatlıkla öğrenebilirsiniz. E-Devlet üzerinden eser sahibi olduğunuz kitaplara ilişkin bandrol bilgisi sorgulama ekranını açmak. Peki, bandrol sorgulama işleminde temel olarak hangi bilgilere ulaşılıyor;
- Satış Tarihi
- Eser Adı
- Eser Sahipleri
- Çevirmen Bilgisi
- Yayınevi Adı
- Baskı Sayısı
- Bandrol Adedi
Sıralanan tüm bilgileri ayrıntılı biçimde e-devlet üzerinden sorgulatabilirsiniz. Söz konusu hizmet; Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sağlanmaktadır.
Satış Tarihi; eserinizin satışa sunulduğu tarihi gösterir. Eser adı; çalışmanızın resmi olarak belirlenmiş ismini ifade eder. Eser sahipleri; kısmı ise eserin, yayınevi ile yaptığınız sözleşme üzerinden düzenlenmiş sahiplik hakları üzerinden belirlenir. Çevirmen bilgisi; farklı bir dilden çeviri bir eser ise çevirmen bilgisi de sistem üzerinden görünür. Yayınevi adı: kitabın baskısını üstlenen yayınevinin resmi ismi yer alır. Baskı Sayısı; kitabın kaç kez baskı yaptığını gösterir. Bandrol adedi ise kitabın kaç adet basıldığını gösterir.
Adım adım Kitap Bandrol Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yapmanız gereken e-devlet üzerinden kullanıcı adı ve şifrenizle kişisel sayfanıza ulaşmak.
- Sonrasında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sunulan hizmetleri açın.
- Sonrasında ise; Eser Sahibi Olduğunuz Kitaplara İlişkin Bandrol Bilgisi Sorgulama ekranına erişin. Açılan ekranda kitap satış başlangıç tarihi ve satış bitiş tarihi aralıklarını belirleyin.
- Söz konusu alana eğer kitabın baskı tarihini net olarak hatırlamıyorsanız bir ya da iki yıl geriye doğru seçim yapın. Satış bitiş tarihini de günümüz olarak seçebilirsiniz.
- Sorgula dediğinizde adınıza kayıtlı bandrollü kitaplar karşınıza çıkacaktır.
Hizmeti yalnızca kendi adınıza kayıtlı eserler için kullanabilirsiniz. Öte yandan dilerseniz; Kitap Bandrolü Ne İşe Yarar? Nasıl Alınır? başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz.
Güzel yazı, elinize sağlık. Yayınevlerinin başvurması dahil eser sahibi olarak görüntüleniyor bildiğim kadarıyla.